26 januari, 2009

Dinkellimpa med hallon & vanilj



Provade ännu ett bröd med inspiration från nlife igår. Gott blev det, men brödet med banan jag gjorde för ett tag sen var strået vassare.
På mina mackor hade jag philadelphiaost (m. yoghurtsmak), tunna päronskivor och valnötter.
1 bröd
Du behöver:
2 dl fiberhavregryn
6 dl dinkelmjöl
1/2 dl krossade linfrön
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor flingsalt
3 dl hallonyoghurt
1 dl vatten
1 dl frysta hallon
1 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
1 msk flytande margarin + lite extra att smörja formen med.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, hallon, vatten och margarin.
Smörj en brödform med lite margarin. Häll över degen.
Grädda brödet längst ner i ugnen i ca en timme. Ta ur brödet och låt det svalna på galler.

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste bara fråga..:) har spanat på de recepten, men undrar..vilket typ av dinkelmjöl är tänkt att amn ska använda? jag menar, dinkel är ju själv vetet..å det finns ju siktat som är som vanligt vetemjöl..å grövre..som är mer som graham.. Vad använde du? Blir ju väldigt stor skillnad med siktat å grovmalet:S