15 januari, 2009

Banan- och lingonbröd

Hej allihopa!

Förra gången jag bakade bröd hade jag lingonsylt i, vilket blev supergott och gav en perfekt konsistens och saftighet till brödet. Jag hittade ett recept på nlife på ett bröd med lingon i som jag tyckte verkade gott. Självklart hade jag inte allt hemma, men här kommer receptet på det jag använde mig utav:

Ett bröd
Du behöver:
2 dl fiberhavregryn
3 dl dinkelmjöl

3 dl grahamsmjöl
1 dl hackade hasselnötter
3 msk sesamfrön
2 mogna bananer
2 tsk bikarbonat
2 nypor flingsalt
3 dl yoghurt (vanilj/jordgubb)

1 dl grekisk yoghurt
1,5 dl lingonsylt
Smör


Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienserna. Rör ner yoghurt och mosad banan. Blanda till en kletig massa. Vänd sist ner lingonsylten. Smörj en form med lite smör och klicka ner smeten. Grädda längst ner i ugnen i 175 graderi ca en timme. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.


Kommentar:
Detta brödet smakade underbart, nästan som en kaka (fast mycket nyttigare förståss!). Mycket smak av hassselnötter, vilket ett nöt-freak som jag tyckte var bra. Väldigt gott med banan i brödet också.

1 kommentar:

Anonym sa...

oj vad gott det ser ut!! :D