09 februari, 2009

Ananas- & bananbröd


För någon dag sedan komponerade jag ihop ett eget brödrecept. Har aldrig använt färsk ananas i ett bröd förr, men det var väldigt gott, och det ser himla fint ut när man serverar det :)

1 bröd
Du behöver:
2 dl fiberhavregryn
2 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
0,5 dl krossade linfrön
En burk (ca 140 g) färsk ananas
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor flingsalt
4 1/2 dl filmjölk
1 mosad banan
1 msk flytande honung
1 msk flytande margarin

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör sedan ner fil, banan, honung och margarin. Smörj en form med lite margarin. Klicka ner smeten.
Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 timme.
Ta ut brödet och låt det svalna på galler.

Inga kommentarer: