6 personer
Du behöver:
400 g skalade räkor
3 schalottenlökar
Det ljusa av en purjolök
4 medelstora potatisar
2 msk olivolja
1 liter fiskbuljong av träning
2 dl torrt vitt vin
1 paket saffran
2 tomater
1 dl créme fraiche
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
0,5-1 dl finhackad dill
Gör såhär:
Skala lök och potatis och skär i mindre bitar. Fräs i olivolja i en kastrull. Slå över fiskbuljong och vin. Häll ner saffran. Koka upp och låt koka under lock i ca 20 min.
Unde tiden skållar och skalar du tomaterna. Ta bort kärnor och dela i bitar. Lägg ner i kastrullen och koka ytterligare 5 min. Mixa allt med en mixerstav direkt i kastrullen.
Rör ner créme fraiche och koka upp soppan på nytt. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera räkor och dill i vars en skål vid sidan om.
Recept från:
Bonniers kokbok. I den står det att receptet är till 4 pers, men det räcker utan tvekan till 6 st.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar