4 personer
Du behöver:
400 gram nötfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl vatten
1 ägg
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk råriven gul lök
0,5 dl hackad persilja
Sartpeppar
1 stort äpple
2 msk smör
Gör såhär:
Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla 10 min. Tillsätt ägg, salt, peppar och lök. Rör ner färsen och blanda ihop till en deg. Smaksätt med persilja och lite svartpeppar.
Skala och riv äpplet, rör ner i färsen. Forma biffar i önskad storlek och stek i en stekpanna på medelvärme (2-3 min per sida).
Lingonsås är supergott att ha till. Blanda 1,5 dl gräddfil med 0,5 dl lingonsylt. Servera biffarna med lingonsås, klyftpotatis och broccoli.
Recept från:
Bonniers kokbok
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar