05 januari, 2009

Middag: Äppelbiffar med lingonsås

Dessa biffar gjorde jag för någon dag sedan och de var riktigt saftiga och goda. Värda att prova!

4 personer
Du behöver:
400 gram nötfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl vatten
1 ägg
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk råriven gul lök
0,5 dl hackad persilja
Sartpeppar
1 stort äpple
2 msk smör

Gör såhär:
Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla 10 min. Tillsätt ägg, salt, peppar och lök. Rör ner färsen och blanda ihop till en deg. Smaksätt med persilja och lite svartpeppar.
Skala och riv äpplet, rör ner i färsen. Forma biffar i önskad storlek och stek i en stekpanna på medelvärme (2-3 min per sida).

Lingonsås är supergott att ha till. Blanda 1,5 dl gräddfil med 0,5 dl lingonsylt. Servera biffarna med lingonsås, klyftpotatis och broccoli.

Recept från:
Bonniers kokbok

Inga kommentarer: