30 januari, 2009

Frukost: Banan- och kokosscones


Återigen har jag hämtat inspiration från nlife när det gäller bröd/scones, fast med min egen kombination av vad vi har hemma. Dessa scones var goda, men nästa gång jag gör dem ska jag ha lite mer kokos i.

2 personer (2 stora scones)
Du behöver:
1,5 dl fullkornsdinkelmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 msk krossade linfrön
0,5 dl fiberhavregryn
En nypa flingsalt
2 tsk bakpulver
1,5 dl filmjölk
1 liten mogen banan
0,5 dl riven kokos
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan fil, mosad banan och kokos och knåda degen smidig med händerna. Dela degen i två delar. Rulla dem till bollar, lägg på plåten och platta ut till runda plattor. Skär varje platta i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer: