29 januari, 2009

Middag: Laxlasagne


Jag älskar lasagne! Jag var sugen på att prova att ha något annat än kött i lasagnen. Hittade ett recept i ett nummer av Allt om mat som jag provade. Resultatet blev väldigt lyckat, definitivt något för er som tycker om lax, liksom jag.

4-5 personer
Du behöver:
400 g kallrökt lax
450 g fryst bladspenat
Lite smör
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
2 krm vitpeppar
12 gröna lasagneplattor
Ostsås:
1 dl mjöl
1 liter mjölk
2 tärningar fiskbuljong
2 krm vitpeppar
1 dl riven ost

Gör sådär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i bitar.
Tina och grovhacka spenaten, stek i smör. Blanda ihop med pressad vitlök, salt och vitpeppar. Blanda slutligen ner laxen.
Sås: Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Blanda i resten av mjölken, lägg ner buljongtärningarna och lår såsen sjuda i 5 min under omrörning. Smaka av med vitpeppar och rör ner osten.
Häll lite av ostsåsen på botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor och sedan lax- och spenatblandningen. Fortsätt sedan med plattor, sås och färs. Översta lagret ska vara plattor och sås.
Slutligen strödde jag över lite extra ost på toppen!
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

1 kommentar:

Anonym sa...

detta måste testas! :D älskar lasagne och älskar fisk!