12 maj, 2009

Morotsbröd med torkade aprikoser och kanel


En limpa
Du behöver:
2 dl fiberhavregryn
6 dl dinkelmjöl
0,5 dl krossade linfrön
1 dl torkade, hackade aprikoser
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor salt
4 dl lättfil
3 dl fint rivna morötter
2 msk malen kanel
1 msk olivolja

Gör såhär:
Blanda samman de torra ingredienserna.
Rör sedan ner fil, rivna morötter, kanel och olja. Blanda till en kletig massa.
Smörj en brödform med lite olivolja och häll sedan ner smeten.
Grädda längst ner i ugnen, 175 grader, i ca en timme.

Allra godast när det precis är nygräddat!

2 kommentarer:

soya sa...

Jisses vad gott det ser ut :)

kram^^

M. sa...

hej på dig!
tack för din kommentar :) kul att höra att du gillar bilderna och recepten :) jag ser att du också har gjort mkt gott :)
allt bra annars? är du en av alla de som tar studenten iår eller du kanske redan har gått ut gymnasiet? :)
ha det fint! kram