15 mars, 2009

Middag: Köttfärslimpa



Sugen på en riktigt saftig, god och lite annorlunda köttfärslimpa? Då ska du testa detta recept som jag fått inspiration till från receptboken Hela Sveriges husman.

4 personer
Du behöver:
400 g nötfärs
2 morötter
1 dl havregryn
1 dl lätt créme fraiche
0,5 dl mjölk
2 msk senap
1 äpple
1 paket bacon
Salt & vitpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv morötterna. Blanda havregryn, créme fraiche, mjölk, senap, lite salt och vitpeppar i en bunke. Tillsätt färs och morötter. Blanda väl och häll detta i en smord, bröad, avlång form (1,5 liter).
Skala och skär äpplet i klyftor, stick ner i smeten. Skär baconet i småbitar och täck ytan med dem. Baka i ugnen i ca 35 min.
Jag serverade tillsammans med potatismos, svampsås, lingonsylt och sallad.

1 kommentar:

Anonym sa...

det där med havregryn i köttfärs är verkligen en ny favorit. Blir kanongott ju!