26 mars, 2009

Laxrosor med avocadokräm


En liten aptitretare innan middagen.
8 personer/16 laxrosor
Du behöver:
600 g gravad lax
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 mogen avocado
1 dl créme fraiche
Gör såhär:
Lägg en rektangelformad gladpack-bit på en bord. Lägg ut laxen omlott på den. Rör samman de övriga 5 ingredienserna till en slät avokadokräm. Bred krämen på laxen. Rulla ihop laxrullen och ställ in i kylskåpet ett par timmar.
Tag ut rullen, dela försiktigt i 16 bitar. Servera 2 st rullar/fat med en klick avocadokräm bredvid (om det blivit något över) plus en liten citronbit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

åh vad gott! Lax är ju en favorit.

Johanna sa...

Snubblade in på din sida och jag måste säga wow! Hoppas det är okej att jag "snor" några av dina recept och provar dem. Så himla mycket gott här!

Om bloggen: sa...

Johanna - visst får du "sno" mina recept. Tack för kommentaren :)