04 mars, 2009

Frukost: Davosgröt med blåbärspuré


Imorse provade jag en ny gröt - s.k davosgröt - en kall gröt bestående av yoghurt och havregryn.

Detta använde jag i min gröt:
1 dl fiberhavregryn
2 dl ananasyoghurt
En näve katrinplommon.
Rör runt detta noga och låt stå i kylskåpet över natten.
Vid severing hade jag även blåbärspuré och hackade valnötter.

Själva gröten var god och jag kan tänka mig göra den igen. Dock tyckte inte jag att det passade alls med katrinplommon i den kombinationen jag gjorde, så de ska jag hoppa över nästa gång.

4 kommentarer:

Anonym sa...

oj det lät ju intressant...blir det som musli med yoghurt eller fil och som man glömt framme en stund kanske? Fast kall...hm...måste ju provas. Jag gillar ju annars kokt havregrynsgröt som fått svalna och så häller man på vaniljyoghurt på det...mums!

M. sa...

davos gröt är gott :) testa med en god müsli och naturell yoghurt eller vaniljyoghurt, det är också gott :)
allt bra annars med dig?:) hoppas det :)
ha det så bra :) kram kram

Anonym sa...

Läckert! Jag har aldrig testat kombinationen yoghurt/gröt, men det låter riktigt gott.
Ha det bra! :D

Anonym sa...

Det där hade jag aldrig hört talas om. Men det låter hyffsat gott. Värt att prova. :)

Mvh Lena