17 februari, 2009

Frukostbullar med kardemummasmak

Ett supersmaskigt recept jag mixtrat ihop. Måtten är ungefärliga. Mer mjöl kan behövas om smeten blir alldeles för kladdig. Dock hade jag den ganska kladdig när jag klickade upp bullarna på plåten, resultatet blir bara godare då.

2 personer (4 bullar)
Du behöver:
3 dl fullkornsdinkelmjöl (ev. mer)
1 dl fiberhavregryn
1 msk linfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3 krm kardemumma
1 dl mjölk
1 ägg
0,5 dl äpplemos
2 tsk honung
1 msk flytande margarin

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner övriga ingredienser och blanda väl till en kladdig smet. Klicka ut 4 bullar på en plåt med bakplåtspapper på. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

2 kommentarer:

M. sa...

åh, vad gott :)
tack för din kommentar, blev jätteglad av att läsa dina ord :)
du får ha en fortsatt bra kväll och sov så gott :)
kramar

M. sa...

åh, vad gott :)
tack för din kommentar, blev jätteglad av att läsa dina ord :)
du får ha en fortsatt bra kväll och sov så gott :)
kramar