04 december, 2008

Middag: Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt

Jag älskar julkryddorna; saffran, kanel, kardemumma, ingefära osv. Därför passar jag på att använda dem mycket i min matlagning, framförallt nu i jultider.

3-4 personer
Du behöver:
4 kycklinfiléer
Smör att steka i
3 dl fullkornsris
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 påse saffran
10 torkade aprikoser
0,5 dl rostade mandelspån
2 dl turkisk yoghurt
Salt & peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela kycklingen i småbitar och stek i smör. Krydda med salt och peppar.
Koka riset enligt förpackningen, tillsammans med buljong och saffran.
Skär aprikoserna i småbitar. Blanda med mandelspån och yoghurt.
Servera alltihop med lite sallad!

Recept från:
Ica

1 kommentar:

M. sa...

tittar in för att önska dig en bra dag och en underbar helg :)
ha det bra och ta hand om dig! kram!