03 december, 2008

Lunch: Bönbiffar


En vegetarisk rätt jag snickrat ihop själv. Servera med sallad och god sås. Jag själv brukar röra ner lite örtsalt i creme fraiche Enklare sås finns inte, passar till det mesta också!

2 personer
Du behöver:
1 gul lök, finhackad
1 morot, riven
1 burk vita bönor i tomatsås (415 gram)
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 ägg
0,5 dl ost, riven
0,5 dl ströbröd
Salt & peppar

Gör såhär:
Stek upp lök och morot. Salta och peppra.
Mixa de vita bönorna (jag hällde bort en del av tomatsåsen). Mixa sedan ner pressad vitlök, tomatpuré och ägget. Blanda ner ost och ströbröd, salta ev. lite till.
Gör 6 små biffar (du får klicka ut dem, smeten är ganska kladdig). Gör biffarna rätt platta.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter, vänd dem gärna efter halva tiden.

Inga kommentarer: