Du behöver:
2-3 personer
Ett paket fryst, tinad spenat (250 g)
2 ägg
2 msk smör
1 msk mjöl
3 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
En nypa socker
1 krm malen muskot
salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Knäck äggen, dela vitor från gulor. Vispa vitorna till skum.
Smölt smöret i en kastrull. Rör ner mjöl, ströbröd, mjölk, lite salt, socker och muskot. Låt koka i någon minut.
Hacka spenaten och krama ur vätskan. Rör ner spenat och äggulorna i kastrullen. Vänd ner äggviteskummet. Häll smeten i en liten smord, bröad form (jag tog en långsmal, ca 10*20 cm). Ställ in i ugnen i ca 25 min.
Recept från:
Boken Hela Sveriges husman.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar