18 december, 2008

Lunch: Spenatpudding och strömming

För ett par år sedan hade jag aldrig fått för mig att laga denna pudding, men numera tycker jag väldigt mycket om spenat, så att prova detta recept var det ingen tvekan om att jag skulle. Jag serverade puddingen med strömming. Nästa gång kan jag tänka mig att servera den till något som inte smakar så mycket, då strömmingen tog över smaken av denna rätt.
Du behöver:
2-3 personer
Ett paket fryst, tinad spenat (250 g)
2 ägg
2 msk smör
1 msk mjöl
3 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
En nypa socker
1 krm malen muskot
salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Knäck äggen, dela vitor från gulor. Vispa vitorna till skum.
Smölt smöret i en kastrull. Rör ner mjöl, ströbröd, mjölk, lite salt, socker och muskot. Låt koka i någon minut.
Hacka spenaten och krama ur vätskan. Rör ner spenat och äggulorna i kastrullen. Vänd ner äggviteskummet. Häll smeten i en liten smord, bröad form (jag tog en långsmal, ca 10*20 cm). Ställ in i ugnen i ca 25 min.
Recept från:
Boken Hela Sveriges husman.

Inga kommentarer: