Du behöver:
Botten:
3 ägg
2 dl socker
En vaniljstång
Rivet skal av en halv apelsin
200 gram smör
200 gram marabouchoklad (mörk)
3 dl mjöl
100 g valnötter
Saffranstryffel:
1 paket saffran
2 dl vispgrädde
400 gram vit choklad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Skrapa ut fröna ut vaniljstången, riv apelsinskal och tillsätt dessa två ingredienser i äggsmeten.
Smält smör och choklad var för sig, låt svalna.
Vänd ner mjöl, choklad, smör och sist grovhackade valnötter i äggsmeten.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant. Smöra lite på kanten längs formens insida. Vänd ner smeten och ställ in i ugnen (nederst) i ca 15 min. Låt svalna.
Låt saffranet koka upp med grädden. Hacka den vita chokladen och låt smälta ner i den varma grädden. Häll smeten över kakan och ställ in i kylen och låt stelna.
(Ett tips är att göra den en dag i förväg!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar