07 december, 2008

Lunch: Mannagrynspudding

Detta är en enkel och smaskig pudding som passar både som lunch, middag eller som efterrätt. Till lunch kan man servera den med exempelvis lite skinkskivor. Som efterrätt passar sylt utmärkt till.

3-4 personer
Du behöver:
2 dl mannagryn
8 dl mjölk
2 ägg
1 äggula
4 msk socker
Salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp mjölken med ett krm salt. Sänk värmen och vispa ner mannagrynen. Låt sjuda i ca 5 min till en tjock gröt. Låt svalna något.
Blanda i äggen och sedan äggulan. Smaksätt med socker. Häll gröten i en smord ungssäker form. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
Servera med sylt.

Recept från:
Ursrungligt recept kommer från boken "hela sveriges husman". Har dock gjort en del ändringar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har aldrig hört om mannagrynspudding men det ser väldigt gott ut och mannagrynsgröt är ju alltid en favorit :)