06 mars, 2009

Middag: Laxpudding


Denna rätt kräver lite tid – men den är så värd det! Perfekt som lite lyxig helgmiddag. Även god att äta kall dagen efter :)

4-5 personer
Du behöver:
400 g gravad lax
7 potatisar
1 zucchini
1 gul lök
0,5 dl hackad färsk dill
2 dl mager kesella
4 dl mjölk
3 ägg
Flytande margarin
Salt & vitpeppar

Gör såhär:
Koka potatisen och låt den kallna (detta kan göras dagen innan så går rätten mycket snabbare att göra). Skiva potatis och zucchini tunt. Skala och hacka löken.
Varva potatisskivor, zucchiniskivor, lök, laxskivor och dill (två lager av varje) i en smord ugnssäker form.
Rör ut kesellan tillsammans med mjölken. Tillsätt ägg, lite salt och vitpeppar. Vispa slätt. Häll detta över formen. Ringla över lite margarin.
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Servera!!

Recept från:
Hela Sveriges husman

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har oxå ätit lax med potatis idag....mums. Älskar all lax men särskilt gravad. Mina bullar till efterrätt var inte helt fel heller...

Anonym sa...

Mmm, det verkar som att alla åt lax idag! Även jag! Gottigott :D