24 mars, 2009

Efterrätt: Apelsinmazarin med toscatäcke

I helgen fyllde jag år och då bakade jag denna helt underbara toscakakan. Den fick mycket högt betyg av alla gäster. Kan varmt rekommendera den.

ca 10 personer
Du behöver:
150 g smör
210 g vetemjöl (3,5 dl)
2 msk strösocker
1 äggula
Fyllning:
300 g mandelmassa
3 ägg
1 äggvita
1 apelsin, rivet skal
Toscatäcke:
150 g mandel
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde
1 msk vetemjöl

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Hacka samman smör, mjöl, socker och äggula. Tryck ut degen i en pajform. Ställ formen kallt ca 30 min.
Riv mandelmassan och tillsätt ägg, äggvita och apelsinskal. Fördela smeten i pajskalet.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
Hacka mandeln. Koka upp smör, socker, mjöl, grädde och mjöl under omrörning. Blanda i mandeln. Fördela smeten på kakan.
Höj ugnsvärmen till 225° och grädda kakan ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna i formen innan den serveras.
Servera med vispgrädde!

Inspiration från:
Allt om mat

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag dör!!! så god den ser ut!

Anonym sa...

Jag hittade din blogg i dag och måste säga att den är väldigt inspirerande! Hit kommer jag att återkomma flera gånger.

Kalasgott sa...

Åh vilken smarrig kaka!! Mums!