22 februari, 2009

Middag: Kalkonpaj

4-5 personer
Du behöver:
Deg:
1 dl vetemjöl
1,5 dl dinkelmjöl
75 g margarin
2 msk kallt vatten
Äggstanning:
1 dl hackad färsk dill
1 dl hackad färsk persilja
100 g finriven mager ost
1 mozzarellaost
3 ägg
1 dl mjölk
Salt & peppar
3 kokta kalla potatisar
Tillbehör/dekoration:
200 g rökt kalkon
En ask cocktailtomater
ruccola

Gör såhär:
Rör samman ingredienserna till degen (gärna i matberedare). Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i ca en halvtimme. Grädda sedan skalet. Förgrädda skalet i ca 10 min, 225 grader.
Blanda alla äggstanningsingredienserna, utom potatisen, i en skål (salta & peppra och smaka av). Skär potatisen i skivor och lägg dessa i pajskalet. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen i ca 30 min.
Dela kalkonskivorna och cocktailtomaterna. Strö detta, samt ruccola, över den färdiga pajen. Om du tycker det blir för mycket att ha på pajen kan en del serveras bredvid!

1 kommentar:

Anonym sa...

Gott! kalkon är en favorit men har svårt att veta vad jag ska göra med den förutom sallad...bra med tips då ju. =)

(leilabakar.blogg.se)