I en gammal Allt om mat-tidning hittade jag inspiration till detta recept. Smakar ännu godare än vad det ser ut.
4-5 personer
Du behöver:
4 kycklingfileér, delade i småbitar
1 citron (skalet från hela, saften från halva)
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande margarin
Salt & peppar
3 msk flytande honung
3 msk russin
10 timjankvistar
3 dl vatten
Gör såhär:
Skala citronen med en potatisskalare. Finstrimla skalet.
Blanda kycklingbitarna med citronskal och pessad vitlök. Bryn detta i en gryta, ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ringla över honung. Bryn någon minut till.
Tillsätt russin, timjan (dela kvistarna i småbitar), citronsaft och vatten. Låt sjuda under lock i ca 10 min eller till kycklingen är färdig.
Jag serverade grytan med fullkornsris, en enkel sallad och naturell keso.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar