07 januari, 2009

Lunch: Grön minestronesoppa

Denna soppa tar lite tid att göra, inget man känner för varje dag kanske. Men smaken är god och den är väldigt matig för att vara soppa.

4 personer
Du behöver:
En halv gul lök, grovhackad
En halv purjolök
2 morötter
En halv palsternacka
3 potatisar
2 msk smör
0,75 liter vatten
1 burk hela tomater (400g)
1 task salt
1 tärning grönsaksbuljong
0,5 dl okokst pasta
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar
Färsk persilja
Riven permesan
Gör såhär:
skölj och ansa eller skala grönsaker och potatis och skär dem i bitar. Lägg lite av de ljustaste purjostrimlorna åt sidan, de ska i senare när soppan nästan är färdig. Fräs allt de övriga i smör i en stor kastrull. Häll på vattnet och lägg i burktomater med sitt spad, salt och buljongtärningen.
Koka under lock i 30 minuter.
Lägg i pastan och koka ytterligare 15 minuter (kortare om pastan inte kräver så mycket tid, känn efter!). Smaksätt mot slutet med peppar och vitlök. Rör ner de sparade purjostrimlorna.
Koka 5 minuter till.
Servera med persilja och riven permesan.
Recept från:
Bonniers kokbok, har dock ändrat på mängder och vissa ingredienser.

Inga kommentarer: