För någon dag sedan lagade jag denna goda quiche som jag hittade i ett nummer av tidningen Buffé. Jag som inte är så glad för stark mat var orolig att det skulle bli för starkt med både vitlök och chilifrukt i receptet, men det var det verkligen inte. Rekomenderas! Var även god att äta kall dagen efter.
Du behöver:
100 gram smör
1,5 dl mjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 msk vatten
3 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
Frysta wokgrönsaker (900 gram)
1 msk soja
Rapsolja
Salt & peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, mjöl och vatten till degen. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och ställ i ugnen ca 15 min.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, lite salt och peppar.
Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Stek grönsaker, vitlök och chili i rapsolja. Smaksätt med sojan.
Lägg grönsaksblandningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda ytterligare i 30 min!
Jag serverade quichen till en quornbiff, vilket passade bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar