14 december, 2008

Efterrätt: Mjuk pepparkaka

Idag bakade jag en mycket god mjuk pepparkaka, perfekt som adventsfika. Jag använde lite mer kanel än receptet nedan och det tyckte jag blev perfekt.

En kaka
Du behöver:
3 dl mjöl
1,5 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
100 g smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 dl sirap
2 msk lingonsylt
smör + ströbröd till formen

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en avlång form.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret. Rör ner smöret och övriga ingredienser i skålen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.

Recept från:
Boken Hela Sveriges husman.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm mjuk pepparkaka är så gott!

Anonym sa...

mums! ser jättegott ut :) älskar mjuk pepparkaka :)