2 personer
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
300 g kronärtskockor (konserverade)
2,5 dl vatten
0,5 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar
200 g skalade räkor
En halv citron
1 msk olivolja
Gör såhär:
Pressa vitlöken och stek i olivolja tills den börjar få lite färg (ej på för hög värme). Häll på lite av vattnet och låt koka upp. Dela kronärtskockorna. Häll ner resten av vattnet, salta och lägg kronärtskocksbitarna i kastrullen. Koka tills de blivit mjuka.
Mixa skockorna och vattnet med stavmixer. Tillsätt grädde. Låt det hela bli varmt och smaka av med salt och peppar.
Blanda räkorna med citronsaften och olivolja. Salta och peppra.
Häll upp soppan i tallrikar och toppa med räkorna!
Recept från:
Topphälsa, nr 11. Dock har jag ändrat lite i recpetet efter mitt eget tycke och smak.
18 november, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar