20 november, 2008

Lunch: Dinkelpaj med tomat & mozzarella

Du behöver:
Deg
1,5 dl dinkelmjöl
100 g smör
0,5 task salt
2-3 msk vatten
Fyllning
500 g cocktailtomater
2 msk hackad färsk basilika
2 msk olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 mozzarellaost
1 dl riven permesan
0,5 dl ströbröd
Salt och peppar

Gör såhär:
Kör mjöl, kuber av kallt smör och salt i en mixer tills det blir en smulig massa. Tillsätt vatten och kör ytterligare några sekunder. Sätt den färdiga degen i en plastpåse och låt vila i kylen i minst en timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i ugn i ca 10 min.
Dela tomaterna i halvor och lägg i en skål. Blanda i basilika, vitlök och olivolja. Salta, peppra och låt stå en stund.
Riv mozzarelan på grova sidan av ett rivjärn. Blanda mozzarellan med ströbrödet och tomatblandningen. Fyll pajskalet och toppa med den rivna permesanen.
Grädda i ugn i ca 15 minuter (tills osten fått färg).

Min kommetar:
Läcker paj som jag definitivt kommer göra igen.

Recept från:
Det ursprungliga recpetet kommer från Amelia, nr 17 2008.

Inga kommentarer: