30 oktober, 2008

Lunch: Kyckling- och baconpaj


6 pers

Du behöver:
Pajskal:
100 g smör
100 g valnötter
3 dl vetemjöl
0,25 dl kallt vatten
Fyllning:
1 paket skivad bacon
3 st kycklingbröst
En halv purjolök
2 st vitlöksklyftor
Curry
Salt & peppar
Äggstanning:
4 ägg
3,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl lagrad ost
Salt & peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt mjöl och mixa till en mjölig konsistens. Tillsätt det kalla vattnet. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 5 min i ugnen.
Strimla baconet, tärna kycklingen och skiva purjolöken. Fräs baconet tills det fått lite färg, tillsätt då kycklingbitarna och vitlöken (hackad i småbitar). När det börjat få lite färg tillsätter du purjolöken. Krydda slutligen med curry, salt & peppar.
Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och fyll på med äggstanningen och den rivna osten.
Grädda till pajen fått fin färg (ca 30-50 min)

Kommentar:
Mixen av kyckling, bacon och curry tycker jag om. Jag gillar att det är valnötter i skalet, det ger en behaglig mättnadskänsla och även en god smak. Tummen upp!

Receptet hittat på:

Inga kommentarer: